Deel Berens Edelvlees Produktie overgenomen

Geplaatst in: Nieuws 2018 0

De missie is hetzelfde. Beheer van de natuurgebieden door inzet van Schotse Hooglanders. Een goed leven voor de dieren die vrij rond lopen in een natuurlijke omgeving, in een natuurlijke zetting. In een mooi gebied waar mens en dier kunnen genieten, met respect voor elkaar.

De dieren van Berens Edelvlees leven in de Westerbroekstermadepolder en de Kropswolderbuitenpolder (en de Leinwijk), het noordoostelijk deel van het Zuidlaardermeergebied.  Ook een bijzonder stukje natuur. In de natte winter lopen grote delen van deze polders onder water. In drogere perioden vallen deze polders weer grotendeels droog. Juist door deze wisselende waterstanden ontstaat een bijzondere vegetatie, waar moeras- en watervogels zich thuis voelen. In dit gebied lopen ook Konink paarden. Alles in harmonie met elkaar.

Deze harmonie vindt je ook terug in de gebieden waar de Schotse Hooglanders van De Kudde van Anloo lopen. Het Drentsche Aa gebied. Een lichtglooiend landschap, met diverse beekjes. Ze kronkelen vrij door de landerijen om  uiteindelijk samen te vloeien tot één brede beek, de Drentsche Aa.

Duidelijk twee verschillende omgevingen, maar in beide gebieden leven de Schotse Hooglanders op een soortelijke manier. Het was dan ook een logische stap voor ons om ook deze natuurgebieden te beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *